T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Selendi’de “Antep Fıstığı “
Ülkemizde Antep fıstığı adıyla bilinen fıstığın ağacı aslında Amasya'dan Çorum'a Yozgat'tan Karaman'a, Isparta'ya kadar İç Anadolu'nun birçok ilinde ve neredeyse tüm Akdeniz ve Ege bölgesinde yetişmektedir.
Antep fıstığının Antep dışında fazla bilinmemesinin en önemli nedeni fıstığın ekildiği gibi çekirdekten yetişmemesidir.
Antep fıstığı Menengiç ağacına aşılanarak yetiştirilir. Çoğu illerimizde Çitlenbik diye bilinen Menengiç ağacı Antep fıstığının kendisidir aslında.
Yetişkin çitlenbik ağacına aşı yaptığınızda ilk yılda bile az miktarda meyve vermeye başlayabilir. Aşının ikinci yılından itibaren artık sizin de fıstık ağacınız olmuştur. Çerez olarak yenmesinin yanı sıra özellikle baklavanın en temel hammaddesi olan antepfıstığı dar bir bölgede yetiştirildiği, başka yerlerde bilinmediği için iç fıstık kilogram fiyatı çeyrek altınla yarışıyor.
Dağlarda yabani olarak kendiliğinden yetişen Menengiç (çitlenbik) ağaçları aşılanarak hem çiftçilerimiz hem de ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlanabilir. Normal koşullarda Antep fıstığının dikilmesinden meyve vermesine kadar geçen süre 10-15 yılı bulurken çitlenbikten yapılan aşılamayla bu süre 2 yıla kadar düşürülebilmektedir.
En ulaşılması güç ve sarp dağ ve yamaçlarda bile kendiliğinden yetişen çitlenbik ağaçları birçok bölgemizde keşfedilmeyi bekleyen altın yumurtlayan tavuk gibi olduğu yerde duruyor.Bu Kapsamda Selendi Kaymakamlığı ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen orman köylerinin kalkındırılması amacıyla başta Çortak Mahallesi olmak üzere, Yağcı, Çansa, Mahalleleri çevresindeki orman alanlarında bulunan menengiç (çitlembik) ağaçlarını Antep Fıstığı aşılaması ve üreticiliği projesi başarıyla devam ediyor.
İlçemizde “Yeşil Altın” Antep Fıstığı hasadının Ağustos ayının ortalarında başladığı ve Eylül ortalarına kadar devam etmektedir. Bu durum kırsal alanlardaki çiftçilerimizin ekonomilerine katkı sağlamaktadır. Menengiç ağaçlarının aşılanmasıyla da popülasyon oluşturulmuş ve üretime geçilmiştir.
Kırsal bölgelerde bulunan Menengiç anaçlarına yapılan Antep fıstığı aşılamaları ile üretim artırılmıştır. Kaliteli ürün elde etmek için hasat zamanının da çok önemli olduğu Antep fıstığında hasatta meyve dış kabuğu saydamlıktan matlığa dönüşmekte, kırmızı kabuk yumuşayarak sert kabuktan kolayca ayrılmakta, kemik kabuk çatlamaktadır.
Fizyolojik olgunluğa erişen meyvelerde meyve kuru iç ağırlığı ile yağ miktarı en yüksek düzeydedir. İşte bu dönemde, yaklaşık bir hafta içerisinde hasat tamamlanmalıdır. Bu kritik dönemden önce veya sonra yapılan hasatta, meyvede gelişmemiş iç, bozuk renk ve çekici olmayan bir görünüm oluşmaktadır. Bu nedenle fizyolojik olum döneminin tespiti kaliteli ürün elde etmek için çok önemlidir.